Kurc zadovoljan austrijskim predsedavanjem EU

Izvor: EurActiv Srbija, 15.Jan.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc zadovoljan austrijskim predsedavanjem EU

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ocenio je u Evropskom parlamentu u Strazburu da je njegova zemlja uspešno predsedavala Savetom EU i da je tokom svog mandata uspela da osnaži Uniju. On je rekao da je glavni izazov bila kompleksnost same Unije i to što proces nalaženja rešenja zahteva vreme, ali da saradnja nema nikakvu alternativu. I predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izrazio se veoma pohvalno o šestomesečnom predsedavanju Austrije, ali nije prećutao ni kritike.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Kurc zadovoljan austrijskim predsedavanjem EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jan.2019

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ocenio je danas da je njegova zemlja uspešno predsedavala Savetom EU i da je tokom svog mandata uspela da osnaži Uniju...Kurc je u Evropskom parlamentu u Strazburu, izvlačeći bilans austrijskog predsedavanja u drugoj polovini 2018. godine, rekao da je glavni izazov...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.