Kurc za ukidanje pomoći zemljama koje ne postuju readmisiju

Izvor: Press, 04.Feb.2016, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc za ukidanje pomoći zemljama koje ne postuju readmisiju

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc, smatra da bi EU trebalo, ukidanjem pomoći, da vrši pritisak na zemlje porekla migranata koje ne žele da prime lica koja su dobila negativan odgovor na podnetu molbu za dobijanje azila.
         "Ne smemo samo biti globalni igrači, već moramo postati globalni igrači", poručio je Kurc u izjavi austrijskom državnom radiju "Oe1". >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Prema njegovim rečima, zemljama poput Pakistana treba ukinuti ili smanjiti finansijsku pomoć EU pošto ne prihvataju readmisiju.
Pored Pakistana Kurc je pomenuo i Maroko i Tunis, koji dobijaju 480, to jest 414 miliona evra pomoći, a ne pridržavaju se dogovora o readmisiji.
Takođe i Alžir, sa kojim se pregovara deset godina o sporazumu, spada u one zemlje koje bi trebalo da budu kažnjene.
Trenutno EU za pomoć izdvaja godišnje 11 milijardi evra iz fonda za susedstvo i razvoj, a Austrija 270 miliona evra.
Kurc ističe da treba finansijsku pomoć koristiti kao pritisak kako bi readmisija funkcionisala.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KURC: Ukinuti pomoć zemljama koje ne poštuju readmisiju migranata!

Izvor: Kurir, 05.Feb.2016, 00:05

BEČ - Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc (Sebastian Kurz) smatra da bi EU trebalo, ukidanjem pomoći, da vrši pritisak na zemlje porekla migranata koje ne žele da prime lica koja su dobila negativan odgovor na podnetu molbu za dobijanje azila...„Ne smemo samo biti globalni igrači,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.