Kurc za oštre kontramere: Trampe, pogrešan signal

Izvor: B92, 02.Mar.2018, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc za oštre kontramere: Trampe, pogrešan signal

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc založio se za oštre kontramere EU zbog odluke američkog predsednika Donalda Trampa da zaštiti pojedine sektore SAD.

Tramp je najavio da će narednih meseci uvesti povećanje carinskih stopa za uvoz aluminijuma i čelika.

Kurc je, s tim u vezi, rekao da očekuje odgovor EU na Trampove mere. Najava Trampa je, prema njegovim rečima, potpuno pogrešan signal.

Šef austrijske vlade je ukazao da će se te carine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << negativno odraziti na ekonomski rast oba partnera i da bi mogle izazvati trgovinski rat. Evropa ima snažnu privredu i mora da zauzme snažnu ulogu, poručio je Kurc.

Ministarka trgovine Austrije Margarete Šrambek ističe da kaznene carine nikome nisu nikada koristile, već da su potrebne inovacije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.