Kurc o raspodeli nadležnosti između Brisela i članica

Izvor: RTS, 15.Nov.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc o raspodeli nadležnosti između Brisela i članica

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc založio se za snažnu EU, u kojoj bi se Brisel bavio važnim pitanjima, ali istovremeno ostavio regionima slobodu da odlučuju gde je god moguće.
Kurc je na konferenciji u Bregencu istakao da je važno delovati uz manje pravila, kojih se, međutim, mora dosledno pridržavati.

Austrijski kancelar je kazao i da je važno da se jasno unutar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU raspodele zadaci i da se svi pridržavaju svojih nadležnosti.
"Svaki nivo čini ono što najbolje zna", scenario je koji želi Kurc.
Prema njegovim rečima, diskusija, koja je pokrenuta u mnogim članicama, a tako i Austriji, treba da doprinese pronalaženju načina kako da se to ostvari.
Aktuelnom predsedniku Evropske komisije Žan Klodu Junkeru zahvalio je što je nastupio sa željom da bude manje pravila.
"Nadam se da će iduća Evropska komisija u promeni principa subsidijarnosti pokrenuti odgovarajuće korake. Samo tako možemo dostići maksimalnu slobodu za pojedince", uveren je Kurc.
Konferencija o subsidijarnosti održava se u okviru predsedavanja Austrije EU, a na njoj oko 200 učesnika razgovara o mogućnosti raspodele nadležnosti između Brisela i članica.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.