Kurc o Zapadnom Balkanu: Bolje mi nego Rusija

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2018, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc o Zapadnom Balkanu: Bolje mi nego Rusija

Izgubiti taj region koji je tako blizu nas bilo bi loše po Zapadni Balkan, ali i nas u EU, upozorio je Kurc

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc založio se večeras za pristupanje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji, upozorivši na opasnost da bi se region, u suprotnom, mogao naći pod uticajem drugih. Kurc je, na Evropskom forumu Alpbah, rekao da treba imati u vidu da Zapadni Balkan nema samo evropsku perspektivu.

- Istina je da postoji perspektiva pristupanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EU, ili za snažniji uticaj Rusije, Turske i iz drugih delova sveta - objasnio je on.

- Izgubiti taj region koji je tako blizu nas bilo bi loše po Zapadni Balkan, ali i nas u EU - upozorio je Kurc koji trenutno predsedava Savetu Evropske unije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.