Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jun.2018, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc: Skup u Biselu o rešenju problema migracije

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je danas da očekuje da će mini-samit EU u nedelju biti posvećen nalaženju rešenja problema migracije koji pogađa kontinent.

Zvaničnici Nemačke, Francuske, Italije i Grčke, između ostalih, okupiće se u Briselu u nastojanju da nađu evropsko rešenje političkih sukoba između lanica EU oko migracije. To pitanje je naročito važno za nemačku kancelarku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Angelu Merkel, koja se suočava sa sve većim pritiscima u sopstvenoj koaliciji da zauzme čvršći stav prema tom pitanju.

Kurc, čija zemlja 1. jula preuzima predsedavanje EU, rekao je da skup u Briselu nije posvećen "domaćoj politici Nemačke, već traženju rešenja za pitanje migracija s čime s već odavno kasni".

On je dodao da će ukazati na pitanja kako da se zaštite spoljne granice EU i kako se se spreči prolazak migranata kroz centralnu Evropu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.