Kuper večeras dolazi u Beograd, u ponedeljak u Prištini

Izvor: Blic, 06.Okt.2011, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuper večeras dolazi u Beograd, u ponedeljak u Prištini

Posrednik Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper, dolazi večeras u Beograd, a na Kosovo odlazi u ponedeljak. On će, prema ranijim najavama, nastojati da dve strane uveri da nastave dijalog, i biće "spreman da sasluša i učestvuje i u razgovoru o carinskim prelazima ukoliko to Srbija bude tražila.

Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU Ketrin Ešton, izjavila je da je cilj Kuperovog puta u Beograd i Prištinu da se dve strane vrate dijalogu i ponovo razgovaraju o telekomunikacijama, energetici, učešću Kosova u regionalnim organizacijama i sprovođenju dosad postignutih dogovora u dijalogu.

Kuper bi u Beogradu trebalo da razgovara sa sa šefom beogradskog pregovaračkog tima Borislavom Stefanovićem i ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem a u planu je i susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačicem.

Kuper na Kosovo odlazi u ponedeljak, gde će kosovske zvaničnike uključene u proces pokušati da ubedi da prihvate novu rundu dijaloga, prenosi prištinski list „Koha ditore".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.