Kuper danas u Beogradu

Izvor: B92, 29.Avg.2011, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuper danas u Beogradu

Beograd -- Posrednik Evropske unije u pregovorima Beograda i Prištine Robert Kuper danas stiže u Beograd, uoči nove runde razgovora, najavljene za 2. septembar u Briselu.

Kuper će razgovarati sa šefom tima Vlade Srbije za dijalog s Prištinom Borislavom Stefanovićem, nakon čega je najavljeno Stefanovićevo obraćanje medijima.

Razgovori predstavnika Beograda i Prištine počeli su 8. marta u Briselu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a pregovarački timovi postigli su 2. jula dogovor o slobodi kretanja i razmeni kopija matičnih knjiga.

Nakon toga je krajem jula izbila kriza na severu Kosova, kada je Priština poslala na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak specijalne jedinice Kosovske policije, a Srbi blokirali lokalne puteve, zbog čega je Kuper početkom avgusta razgovarao s predstavnicima Prištine i Beograda.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Jarinje

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuper u Beogradu

Izvor: RTS, 29.Avg.2011

Šef pregovaračkog tima Beograda Borko Stefanović rekao da je sa posrednikom EU Robertom Kuperom dogovoreno da teme sastanka 2. septembra budu pitanje katastra, Telekoma i carinskih pečata. ..Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da su, u današnjem...

Nastavak na RTS...

Sastanak Kupera i Stefanovića (VIDEO)

Izvor: S media, 29.Avg.2011

Posrednik EU u pregovorima Beograda i Prištine Robert Kuper došao danas u Beograd na sastanak sa šefom srpskog pregovaračkog tima Borislavom Stefanovićem. ..Robert Kuper, posrednik Evropske unije u pregovorima Beograda i Prištine, došao je danas u Beograd. Kuper se sastao sa šefom srpskog pregovaračkog...

Nastavak na S media...

Nema pregovora o severu Kosova

Izvor: TvojPortal.com, 30.Avg.2011, 11:23

Izvor: Glas Amerike. Samo mesec dana nakon susreta sa predstavnicima srpkih vlasti u Raškoj, evropski posrednik Robert Kuper je danas u Beogradu razgovarao sa šefom Pregovaračkog tima Srbije Borkom Stefanovićem o nastavku dijaloga Beograda i Prištine 2. septembra u Briselu. Teme ove runde pregovora...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.