Kukan: Poruka Briselu - Srbija na pravom putu

Izvor: Prva.rs, 20.Mar.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukan: Poruka Briselu - Srbija na pravom putu

Kukan je rekao da je u toku njegove dvodenvne posete bilo reči i o poziciji Srbije u vezi odnosa sa Rusijom, odnosno usklađivanje spoljne politike EU.
"To su bili prioroteti i o tome smo takođe razgovarali", rekao je Kukan.

Kako je naveo, EP pozdravlja obnovu dijaloga Beograda i Prištine i ceni pozitivnu ulogu koju Srbija ima u procesu regionalne saradnje.
"Glavna poruka koju nosim u Brisel je da je Srbija na pravom putu ka integracijama u EU. Jasno je vidljiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << napredak koji je ostvarila. Naravno, ostaje tu da se uradi još stvari, međutim, ona opšta tendencija je najvažnija, ona je svakako pozitivna", rekao je Kukan novinarima u skupštini.

On je dodao da EP želi da pruži podršku Srbiji na putu daljih reformi i integracija u EU.
"Posebno smo spominjali poglavlje 23, 24 koji sadrže ključne oblasti vezane za osnovna prava, slobode medija, suštinske vrednosti", rekao je Kukan i čestitao Vladi Srbije na ekonomskim reformama za koje se, naglasio je, zna da su nepopularne mere i da se sada očekuje njihova primena.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Kukan: Srbija na pravom putu

Izvor: RTS, 20.Mar.2015

Šef delegacije Evropskog parlamenta Eduard Kukan istakao je da EP podržava otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja sa Srbijom ove godine, a da u Brisel nosi poruku da je Srbija na pravom putu evropskih integracija. . Eduard...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.