Kuburovićeva i Fabrici o poglavljima i ustavnim promenama

Izvor: RTS, 28.Avg.2018, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburovićeva i Fabrici o poglavljima i ustavnim promenama

Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem o napretku Srbije u okviru Pregovaračkog poglavlja 23, kao i o predstojećim izmenama Ustava u oblasti pravosuđa.
Nela Kuburović je ukazala da će Ministarstvo pravde uskoro završiti novi tekst ustavnih amandmana, koji će biti u potpunosti usaglašen sa preporukama Venecijanske komisije, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je iz tog ministarstva.

Dodala je da će nakon toga, ministarstvo organizovati još jedan okrugli sto, kako bi predstavilo novi tekst amandmana, i kako bi se otklonile eventualne nesuglasice.
Sem Fabrici je pozdravio organizovanje dodatnog orkuglog stola od strane ministarstva i ukazao da potrebno pronaći kompromis, kojim će biti zadovoljne sve zainteresovane strane.
Pozitvno je ocenio predstojeće javne debate u vezi sa ustavnim amandmanima za čiju će organizaciju biti nadležan skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakodavstvo, ukoliko Narodna skupština usvoji inicijativu vlade za izmenu Ustava u oblasti pravosuđa, za šta je potrebna dvotrećinska većina narodih poslanika.
Govoreći o zakonopisnoj aktivnosti, Kuburovićeva je istakla da je posle više godina usaglašen tekst Nacrta zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, koje se trenutno nalazi na mišljenju kod nadležnih ministarstava, nakon čega će biti prosleđen vladi na usvjanje.
"Pored tog nacrta, vladi će na usvajanje biti prosleđen i Nacrt zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koji je dobio pozitivno mišljenje, kako Evropske komisije, tako u 'Eurodžasta'", istakla je ministarka.
Dodaje da ministarstvo očekuje i mišljenje Evropske komisije o Nacrtu zakona o sprečavanju korupcije, za koji je takođe planirano da se do kraja godine nađe pred narodnim poslanicima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SASTANAK SA FABRICIJEM Kuburović: Novi tekst ustavnih amandmana biće uskoro završen

Izvor: Blic, 28.Avg.2018

Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je danas sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem o napretku Srbije u okviru Pregovaračkog poglavlja 23, kao i o predstojećim izmenama Ustava u oblasti pravosuđa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.