Kuburović: Imenovanje direktora Agencije za borbu protiv korupcije važno i za državu i za EU integracije

Izvor: Blic, 08.Feb.2017, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Imenovanje direktora Agencije za borbu protiv korupcije važno i za državu i za EU integracije

Ministarka pravosuđa Nela Kuburović izjavila je danas da će nadležni odbor Agencije za borbu protiv korupcije u što hitnijem roku proceniti i izabrati najboljeg kandidata za direktora, jer je imenovanje važno ne samo za rad ministarstva već i za EU integracije.

Kuburović je demantovala navode da su neki od 12 prijavljenih kandidata u vezi sa bivšim ministrom Nikolom Selakovićem.

- Ne bih rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da neki od prijavljenih na konkurs za direktora agencije imaju veze sa ministarstvom, jer sada tu nisu zaposleni. Svako ko ispunjava uslove ima pravo da se prijavi na konkurs, a odbor je taj koji će proceniti koji je kandidat najkvalitetniji da obavlja tu funkciju - odgovorila je Kubrović na pitanje novnara o vezi kandidata sa SNS i bivšim ministrom.

Kuburović je u pauzi seminara "Sprečavanje nasilja u porodici" izrazila očekivanje da će Agencija za borbu protiv korupcije u što skorijem roku dobiti direktora, jer je to od izuzetnog značaja za rad ministarstva, ali i sprovođenje Akcionog plana za poglavlje 23 koji se pre svega bavi borbom protiv korupcije.

Prema njenim rečima, to je veoma značajno jer se očekuje i usvajanje novog Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

U proceduru ne mogu ući nacrt i predlog zakona koji će ići pred vladu, bez dogovora sa direktorom agencije, dodala je ona.

Mediji su uoči današnjeg izbora direktora agencije navodili da SNS želi da preuzme agenciju, da je na konkurs stiglo 12 prijava od kojih najmanje četiri imaju veze sa doskorašnjim ministrom Nikolom Selakvićem.

Na konkurs za izbor direktora agencije stiglo je 13 prijava, jedna je odbačena jer nije bila potpuna.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SAZNAJEMO Propao konkurs za direktora Agencije za borbu protiv korupcije, raspisuje se novi

Izvor: Blic, 08.Feb.2017

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije danas nije izabrao novog direktora te institucije, pa će biti raspisan novi konkurs, saznaje "Blic"...Kako navodi naš izvor, na današnjoj sednici, koja je trajala skoro pet časova, nijedan kandidat nije uspeo da dobije neophodnih pet glasova, pa se konkurs...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.