Krivokapić brani svoj izbor: Ona je najbolji ekspert za bezbednost u Crnoj Gori

Izvor: B92, 27.Nov.2020, 15:34

Krivokapić brani svoj izbor: Ona je najbolji ekspert za bezbednost u Crnoj Gori

Iako se u crnogorskoj javnosti spekulisalo, predlog mandatara Zdravka Krivokapića da ministar odbrane u novoj vladi bude Olivera Injac izazvao je iznenađenje.

Upitan da obrazloži argumente koji su ga naveli da Injac predloži za ministra odbrane, Krivokapić je na konferenciji za novinare rekao da je ona "najbolji ekspert za bezbednost u Crnoj Gori".

"Olivera Injac je jedini profesor bezbednosti i vanredni profesor na Univerzitetu Donja Gorica. Završila je mnogobrojne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << seminare koji se tiču EU integracija, pisala je veliki broj radova, učestvovala u kreiranju stratega bezbednosti. Govori dva jezika", kazao je Krivokapić.

Injac je od 2008., zaposlena kao profesor na Univerzitetu Donja Gorica, na Odseku za humanističke studije.

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, 1999., a postdiplomske studije je završila 2005. na Fakultetu političkih nauka.

Magistrarski rad odbranila je na Univerzitetu na kojem predaje, a doktorirala je na temu "Kulturološki aspekt međunarodne bezbednosti”, januara 2011.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.