Koštunica za jedinstvo nacije

Izvor: B92, Tanjug, 26.Jun.2010, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica za jedinstvo nacije

Beograd -- Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica ocenio je da je jedini način za izlazak zemlje iz krize ponovno uspostavljanje nacionalnog jedinstva u državi.

Koštunica je, na sednici Saveta omladine DSS, objasnio da takva politika insistira na unutrašnjoj obnovi Srbije, na najboljim demokratskim i evropskim načelima i standardima.

Srbija, prema njegovim rečima, istovremeno treba da uspostavi potpuno otvorenu politiku za sve forme međunarodne saradnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uključujući i EU, ali tako da to nesporno i jasno bude u interesu Srbije.

"Zatim dolazi postizanje konsenzusa oko nacionalnog programa pokretanja privrede i zapošljavanja i, naravno, stabilizacija državnih institucija i pravosudnog sistema", rekao je lider DSS-a i dodao da u načela nove nacionalne politike spada i najsnažnija podrška nastavku sveobuhvatne borbe protiv organizovanog kriminala.

Koštunica je dodao da u Skupštini Srbije treba ponovo uspostaviti nacionalno jedinstvo i doneti novu rezoluciju kojom se utvrđuje vođenje politike očuvanja suvereniteta i teritorijalne celovitosti zemlje, te da nova nacionalna politika podrazumeva i ostvarivanje neophodnog nacionalnog jedinstva u punoj podršci Republici Srpskoj i očuvanju Dejtonskog sporazuma.

"DSS će se predano boriti za pobedu nove nacionalne politike i ponovno stvaranje nacionalnog jedinstva u Srbiji s ciljem da gradimo i izgradimo snažnu i stabilnu zemlju. To je smisao naše politike trećeg puta koja insistira na odgovornosti, na ostvarljivim programima, na načelima i jasnim idejama koje se predstavljaju građanima", istakao je Koštunica.

On je dodao da najveći problem Srbije nije ekonomska kriza, već to što ona ima vlast "koja je pre dve godine nastala na obmani građana i koja sve do danas umnožava svoja lažna obećanja".

Obraćajući se mladima stranke, Koštunica je rekao da Omladini DSS-a pripada da najodlučnije i najistrajnije predvodi u zalaganju za ostvarivanje tih načela, te pozvao mlade da se istrajno i odlučno bore da Srbija ostane vojno neutralna i da nikada omladine ne ratuje širom sveta za tuđe interese.

"Mir i vojna neutralnost su najviši ciljevi koje moramo sačuvati", poručio je Koštunica na sednici Saveta omladine te stranke, kojoj je prethodilo potpisivanje sporazuma o saradnji sa omladinom ruske Jedinstvene Rusije.

Predsednik Omladine DSS-a Dragan Daničić poručio je da omladinci te stranke, zbog veoma teške situacije u zemlji, moraju učiniti sve da na vanrednim parlamentarnim izborima dođe do promene vlasti i da Srbija pođe pravim putem - trećim putem i postane država u kojoj će mladi biti poštovani.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.