Izvor: RTV 5, 08.Apr.2012, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: put u EU poguban

Zato je rešenje politička neutralnost i Srbija ne sme da bude član EU, rekao je Koštunica, ističući da je za protekle četiri godine, sa politikom "Evropa nema alternativu", Srbija samo gubila.
Prema njegovom mišljenju, krene li se i dalje tim putem, sve što čini biće uzaludno, nepotrebno i štetno za Srbiju, jer se posle četiri godine vidi kakvo je stanje u zemlji i njenoj privredi, kakav je životni standard.
"Uoči Đurđevdanskih izbora pred Srbijom su dva puta - da li će nastaviti putem pogrešnim i pogubnim da EU nema alternativu, putem čija je pogrešnost i pogubnost dokazana u protekle četiri godine, ili će se okrenuti sebi, svojim interesima, razvoju i slobodi", smatra Koštunica.
Zbog toga je, poručio je on, politička neutralnost koju nudi DSS najbolje rešenje, da Srbija ne bude član EU, ali da sarađuje i sa njom i sa državama članicama pojedinačno, na način kako to čine evrospke zemlje koje nisu u EU, poput Norveške i Švajcarske.
Koštunica je naglasio da je politička neutralnost put da se ostvari borba za moralnu i suverenu Srbiju, za njeno dostojanstvo, i da je ona drugo ime za moralni razvoj zemlje, slobodu, očuvanje nacionalne države i demokratskih institucija u njoj.
Potpredsednik DSS Nenad Popović je, govoreći o ekonomskom programu te partije, istakao da su dva ključna cilja zapošljavanje i razvoj privrede, za šta su potrebna ulaganja u četiri ključne grane: građevinarstvo, infrastrukturu, energetiku i poljoprivredu.
On je najavio da će, ukoliko DSS dođe na vlast, obezbediti deset milijardi evra direktnih ulaganja iz Rusije, kroz dugoročne kredite, zajednička ulaganja sa ruskim državnim i privatnim kompanijama i putem infrastrukturnih projekata.
Popović je upozorio da će, ukoliko Srbija krene dublje u evropske integracije, ostati bez sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom, čime će izgubiti i "konkurentsku prednost" u odnosu na preduzeća iz EU.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.