Koštunica: Srbiji ne treba Evropska unija

Izvor: Vesti-online.com, 11.Apr.2012, 04:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Srbiji ne treba Evropska unija

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica kaže da Srbija nema ekonomski interes da uđe u Evropsku uniju, već treba da sa zemljama članicama zaključuje posebne ugovore.

"Prema EU se moramo odnositi sa stanovišta interesa, a nama je bitno da trenutno nemamo interes da budemo član. Šta će prodati naša industrija na tom tržištu ili poljoprivrednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kada znamo kakve su tamo subvencije? Članstvo isključuje i najbolji ugovor koji imamo za izvoz u Rusiju", rekao je Koštunica na predizbornom skupu u Šapcu.

Lider DSS-a i kandidat te stranke za predsednika Srbije naveo je da su izbori odluka između dva puta: ka EU ili "ka slobodi".

"Pred nama su dva puta, jedan smo videli kakav je i taj je pogrešan ka EU, a drugi je put ka svom razvitku i slobodi. Krene li se pogrešnim putem da EU nema alternativu, onda je sve uzalud i gubimo integritet i dostojanstvo", ocenio je Koštunica.

Program stranke u Šapcu su predstavili i funkcioneri DSS Miloš Aligrudić i Rade Obradović, kao i lokalni kandidati za odbornike.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.