Koštunica: Omalovažavanje Srbije

Izvor: Blic, 27.Avg.2010, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Omalovažavanje Srbije

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ocenio je danas da način na koji se Evropska unija odnosi prema Srbiji i saopštavanje u Beogradu da je granica Srbije nasilno promenjena i da je to realnost koja se mora prihvatiti, predstavlja "suštinsko ugrožavanje državnih interesa i grubo omalovažavanje države Srbije".

"Ovakav odnos >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU prema našoj zemlji zapravo govori da EU ne gleda na Srbiju kao na državu i svog budućeg ravnopravnog člana, već kao na teritoriju koja se može nasilno prekrajati", naveo je Koštunica u pisanoj izjavi.

On je ocenio da se nikada do sada na otimanju teritorije nije zasnivao normalan i ravnopravan odnos između država, tako da time što EU prisiljava Srbiju da uspostavlja dobrosusedske odnose sa lažnom državom Kosovo govori da pravi cilj EU i nije da još dugi niz godina Srbija postane njena članica.

Država koja se odriče dela svoje teritorije ne može zasluživati ničije poštovanje pa ni EU, nego samo trajno potcenjivanje i ponižavanje, smatra Koštunica.

On je ocenio da odgovor Srbije na sve ove grube pritiske treba da bude da se nikada nijedna evropska država nije pod pritiskom odrekla dela svoje teritorije niti je priznala nasilnu promenu svojih granica.

"Ono što važi kao pravilo za sve evropske države mora važiti i za Srbiju", istakao je Koštunica u izjavi koju prenosi Informnativna služba DSS.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.