Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2018, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš: Licemerno i čudno ponašanje Maje Gojković

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš ocenio je danas da se predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ponaša "licemerno", jer je "sprečila dolazak delegacije Katalonije na parlamentarnu konferenciju u Beograd".

Kostreš je u pisanoj izjavi ocenio da je Gojkovićeva sprečila dolazak delegacije tog autonomnog regiona Španije na Međunarodnu parlamentarnu konferenciju "Idejom Evropske unije do mira i razvoja", iako je ranije ugošćavala >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u srpskom parlamentu "nelegalno izabrane organe vlasti okupiranih delova priznatih država".

"Podsetićemo Gojković na slučaj nedavnog dolaska zamenice predsednika Odbora za bezbednost i borbu protiv korupcije ruske Dume i nekadašnje tužiteljske s Krima Natalije Poklonskaje, za koju je organizovan prijem u Narodnoj skupštini uz prisustvo članova Odbora za dijasporu. Natalija Poklonskaja je izabrana za deputata ruske Dume na nelegalnim izborima održanim na Krimu", naveo je Kostreš.

Podsetio je takođe i na odlazak poslanika Skupštine Srbije kao posmatrača "nelegalnih izbora za organe Krima" u novembru 2014. godine, koji je protivustavno proglasio nezavisnost od Ukrajine.

Kostreš je naveo i da su na pomenutu parlamentarnu konferenciju pozvani i učestvovali kao panelisti članovi parlamenata Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Skupštine Vojvodine i evropski parlamentarci.

"Izuzeti Kataloniju iz toga bez jasnog razloga je čudnovato", naglasio je Kostreš, i dodao da su u pitanju legalno izabrani organi vlasti jednog od evropskih regiona.

Konferencija se održava 11. i 12. maja u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.