“Kosovski rasplet” diže indekse, NIS na 1.000 RSD

Izvor: BKTV News, 22.Apr.2013, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Kosovski rasplet” diže indekse, NIS na 1.000 RSD

Ohrabreni pozitivnim političkim rešenjem Kosovskog problema te sve izvesnijim dobijanjem datuma početka pregovora o pristupanju EU, investitori na Beogradskoj berzi su danas bili prilično optimistični pa je indeks najlikvidnijih akcija Belex15 skočio za 1 odsto na 572,1 poena, što je najveći dnevni rast u protekla dva meseca.
Promet je iznosio 34,8 miliona dinara a nešto više od polovine se odnosilo na Naftnu industriju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Srbije (NIIS). NIS je dobio na vrednosti 1,5 odsto okončavši trgovanje na koti od 990 dinara. U toku dana euforični kupci su bili spremni da plate i 1.000 dinara što je novi istorijski rekord ove hartije.
U dve veće transakcije oko 10.000 akcija Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO) je promenilo vlasnika po prosečnoj ceni od 489 dinara dok je najveći domaći prerađivač mleka Imlek iz Beograda (IMLK) porastao za 4 procenta na 3.017 dinara uz obim od 700 akcija.
Dobitnik dana sa „A“ listinga je svakako bečejski Sojaprotein (SJPT) koji je, usled dobre tražnje, skočio nepuna 4 odsto na 652 dinara pri realizaciji vrednoj 1,45 miliona dinara.
Od banaka se izdvojila Čačanska banka (CCNB) koja je opet katapultirana za maksimalnih 20 odsto na 8.300 dinara a interesantno je napomenuti da na ponudi nije ostala ni jedna akcija iako je obim bio tek 77 komada.
AIKB banka iz Niša (AIKB) se stabilizovala na 1.560 dinara dok su prioritetne akcije Komercijalne banke iz Beograda (KMBNPB) napredovale čak za 17,7 odsto okončavajući tako trgovačku sesiju na 709 dinara.
Izvor: Kamatica
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.