Izvor: Southeast European Times, 13.Mar.2011, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosor se opire pritisku da se održe vanredni izbori u Hrvatskoj

13/03/2011

ZAGREB, Hrvatska -- Premijerka Jadranka Kosor ponovila je u petak (11. mart) da će raspisati izbore tek kada vlada završi ragovore o pridruživanju EU. Hrvatska se nada da će okončati razgovore do juna. Hiljade Hrvata protestuje u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima od februara, tražeći ostavku Kosorove i vanredne izbore. Oni optužuju vladu da je nesposobna da vodi zemlju, kao i za korupciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times <<
U međuvremenu, predsednik Ivo Josipović u petak je održao nekoliko sastanaka sa liderima stranaka koje su zastupljene u parlamentu, da bi sa njima razmotrio političku situaciju. Josipović je rekao da razume proteste, jer građani „prolaze kroz loš period, nezaposlenost, male plate i siromaštvo“. (HRT, Nacional, Novi list, Index.hr – 11.3.2011)
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.