Kosačov: OEBS stalno zauzima stav koji je instruisan od strane EU ili NATO

Izvor: Vostok.rs, 22.Mar.2017, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosačov: OEBS stalno zauzima stav koji je instruisan od strane EU ili NATO

Šef Odbrambenog komiteta Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov optužio je OEBS da konstantno zauzima stav koji je instruisan od strane EU ili NATO-a.

„Rusija se svakodnevno susreće sa situacijom da OEBS zauzima stav koji je prethodno utvrđen od strane većine zemalja EU ili NATO-a i drugim zemljama predlaže da se tom mišljenju pridruže“, rekao je on.

Kosačov je to rekao na sastanku sa šefom Obrambenog komiteta Parlamenta Finske Ilkeom Kanervom, koji je ujedno i jedan od kandidata za generalnog sekretara OEBS-a.

„Nemamo problem kada se članice EU oko nečega dogovore, ali imamo kada to učini NATO i to kada je reč o stvarima koje prevazilaze kompetencije Alijanse“, dodao je ruski senator.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.