Izvor: B92, 07.Jun.2012, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korist od 'briselskog monitoringa'

Beograd -- Programski direktor "Transparentnosti Srbija" Nemanja Nenadić ocenio je da bi Srbija, u borbi protiv korupcije, imati više koristi od "briselskog monitoringa".

On je gostujući na RTS rekao da će taj monitoring u odnosu na druge zemlje duže trajati.

Nenadić je rekao da je s tog aspekta, ali ne i sa drugih, dobro što će priključivanje Srbije Evropskoj uniji potrajati, istakavši da će zemlja imati više vremena da promeni mehanizme i da ih učini efikasnijim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U osvrtu na najnoviji izveštaj organizacije Transparensi internešnel o borbi protiv korupcije u EU, on je naveo da izveštaj pokazuje da borba protiv korupcije slabi kada oslabi nadzor iz Brisela.

Nenadić je rekao da očekuje da će se situacija i u Srbiji razvijati na isti način i istakao da se Srbija suočava sa istim problemima kao i evropske zemlje u kojima su kao najslabije karike označene političke partije, javna administracija i lobiranje.

On je istakao da Srbija može i treba da se uči na iskustvima drugih zemalja.

Nenadić je ocenio da će priča o borbi protiv korupcije biti "prazna" ukoliko javna preduzeća budu bila predmet trgovine političkih stranaka.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nenadić: Dobro je što će briselski monitorig potrajati

Izvor: Kurir, 07.Jun.2012

Priča o borbi protiv korupcije biti "prazna" ukoliko javna preduzeća budu bila predmet trgovine političkih stranaka rekao je programski direktor Transparentnosti Srbija..BEOGRAD - Programski direktor "Transparentnosti Srbija" Nemanja Nenadić izrazio je nadu da će Srbija, kada je reč o borbi protiv...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.