Komorovski: O uvođenju evra tek nakon izbora

Izvor: Capital.ba, 06.Nov.2014, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komorovski: O uvođenju evra tek nakon izbora

VARŠAVA, Poljska će razmatrati pitanje uvođenja evra nakon parlamentarnih izbora 2015. godine, izjavio je poljski predsjednik Bronislav Komorovski. Komorovski je rekao da Poljska još nije spremna za uvođenje evra. Prethodno je ministar spoljnih poslova Poljske Gžegož Sketina rekao da Varšava ne odbacuje ideju usvajanja zajedničke evropske valute, ali je suviše rano da se odredi datum za uvođenje evra. On je istakao da je odluka o uvođenju zajedničke evropske valute donijeta prije 10 >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << godina, kada je Poljska ušla u EU i da se nije odustalo od te odluke, prenijela je ruska agencija TASS. „Moramo prvo završiti ekonomske reforme i uvjeriti se da je ekonomska i monetarna unija bezbjedna i stabilna“, rekao je Sketina.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Poljska: Odluka o uvođenju evra tek iduće godine

Izvor: 24sata, 06.Nov.2014

Poljska će razmatrati pitanje uvođenja evra nakon parlamentarnih izbora 2015. godine, izjavio je poljski predsednik Bronislav Komorovski...Komorovski je rekao da Poljska još nije spremna za uvođenje evra...Prethodno je ministar spoljnih poslova Poljske Gžegož Sketina rekao da Varšava ne odbacuje...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.