Komesar EU za migracije u Beogradu parafira sporazum o saradnji Srbije i Fronteksa

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2018, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komesar EU za migracije u Beogradu parafira sporazum o saradnji Srbije i Fronteksa

Evropski komesar za migracije Dimitris Avramopulos danas će u Beogradu sa srpskim zvaničnicima razgovarati o saradnji u oblasti migracija i zaštite granica i parafirati statusni sporazum o saradnji Srbije sa evropskom graničnom službom Fronteks.

Avramopulos će u Beogradu učestvovati i na konferenciji o visokotehnološkom kriminalu i informatičkoj bezbednosti "Poveži se sigurno".

Skup će okupiti ministre i predstavnike zemalaja članica >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << EU i trećih zemalja, međunarodnih organizacija i agencija EU, kao i stručnjake za sajber bezbednost, koji će razgovarati o najboljim praksama i primerima međunarodne saradnje u borbi protiv sajber kriminala, kao i o međunarodnoj saradnji u oblasti informatičke bezbednosti, najavljeno je iz Evropske komisije.

Komesar Avramopulos će se sastati sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem sa kojim će razgovarati o saradnji u migracijama, upravljanju granicama i bezbednosti, a parafiraće i statusni sporazum o operativnoj saradnji Agencije za evropsku graničnu i obalsku stražu (Fronteks) i Srbije, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.