Koliko su bezbedni proizvodi koje kupujemo? VIDEO

Izvor: B92, 22.Avg.2023, 21:05

Koliko su bezbedni proizvodi koje kupujemo? VIDEO

Zbog EU upozorenja na srpsku robu, građani postavljaju pitanje koliko su bezbedni proizvodi koje kupujemo u prodavnicama i na pijacama i koliko se kontrolišu?

"Najvažniji faktor u proizvodnji hrane su pesticidi i pčele. Bez pesticida nema dovoljno hrane za čovečanstvo, ali oni se moraju pravilno upotrebljavati prema uputstvu proizvođača", rekao je prof. dr Svetomir Stamenković.

On je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se voćari uglavnom pridržavaju svih mera primene pesticida.

"Hrana je bezbedna i građani mogu bezbedno da je kupuju u maloprodajnim objektima i nema potrebe da imaju bilo kakvu bojazan da ta hrana nije kontrolisana i nije bezbedna ", rekao je direktor Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Nebojša Milosavljević.

"Na godišnjem nivou uzimamo na hiljade uzoraka i kontrolišemo hranu. Imamo negde ispod 3 odsto hrane koja ima pesticide preko dozvoljene količine. Svi oni koji nisu postupili po propisima biće najstrože kažnjeni", dodao je on.

Za više informacija pogledajte video-prilog:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.