Koje novine nas očekuju u oblasti poštanskog saobraćaja

Izvor: RTS, 29.Nov.2018, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koje novine nas očekuju u oblasti poštanskog saobraćaja

Beograd je domaćin predstavnicima regulatornih agencija Evropske unije koje se bave propisima u oblasti poštanskog saobraćaja.
Džek Hamand, predsedavajući Regulatornog tela za poštanski saobraćaj Evropske unije, objašnjava da je poslednja regulativa u oblasti poštanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saobraćaja Evropske unije doneta 2008. godine.

"Sada je rasprava o novoj direktivi koja će biti primenjena naredne godine i ona mora da da odgovori na ključne servise koju sve više uzurpiraju robotizovane usluge. Na primer, Univerzalni servis kaže da imamo isporuku pisama pet dana u nedelji. Broj pisama koja se šalju godinama se smanjuje i ne mislim da tu treba nešto menjati, ali ipak treba doneti precizan zakon ali ga učiniti efikasnijim i prilagodljivijim onom što korisnici žele", napominje Hamand.
Dodaje da je jedna od promena da se uz klasično poštansko sanduče ostavi mogućnosti mobilnih servisa slanja paketa, ako treba na mestu, na ulici. Reč je, kaže, o jačanju kapaciteta.
"Treba reći da je to tržište inače liberalizovano. Mi imamo registrovano 59 poštanskih operatora što omogućava i fizičkim i pravnim licima da obavljaju poštanske usluge", navodi Vladica Tintor, direktor RATEL-a.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.