Kocijančič: Ešton primila Jahjagino pismo, odgovoriće na vreme

Izvor: Blic, 17.Apr.2014, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančič: Ešton primila Jahjagino pismo, odgovoriće na vreme

Priština - Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton primila pismo od kosovske presednice Atifete Jahjage o formiranju specijalnog suda za ratne zločine i nastavku mandata Euleksa, javili su prištinski mediji.

Portparolka Eštonove Maja Kocijančič potvrdila je tu verst za radio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovo.

- Da, Eštonova je primila pismo presednice Jahjage i odgovor će uslediti na vreme - rekla je Kocijančič.

Jahjaga je pre nekoliko dana uputila pismo visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton sa zahtevom da se produži mandat Euleksa i uspostavi specijalni sud za razne zločine koje su počinili pripadnici bivše OVK, javio je ranije Koha Ditore.

- Pismo predsednice Kosova poslato je EU i čekamo odgovor od visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost. Nakon razmene pisama, odgovor Eštonove biće upućen odgovarajućim institucijama - rekao je portparol kosovske predsednice Arber Vllahiu za taj list.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ešton primila Jahjagino pismo o tribunalu

Izvor: Mondo, 17.Apr.2014

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton primila pismo od kosovske presednice Atifete Jahjage o..

Nastavak na Mondo...

Kocijančič: Uskoro odgovor visoke predstavnice Jahjagi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Apr.2014

Catherine Ashton primila je pismo od kosovske presjednice Atifete Jahjage o formiranju specijalnog suda za ratne zločine i nastavku mandata EULEX-a. Maja Kocijančić, glasnogovornica  visoke predstavnica EU za vanjsku politiku to je potvrdila je za Radio Kosovo.   "Odgovor će uslijediti na vrijeme",...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.