Koalicija Građani i građanke počela kampanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija Građani i građanke počela kampanju

Koalicija Građani i građanke Srbije akcijom "Rodno ravnopravni", započela je danas izbornu kampanju, a lider koalicije Srđan Šajn rekao je da u Skupštini Srbije mora da bude predstavljen čitav narod.

''Ako hoćemo da postanemo ozbiljan član EU moramo da uključimo sve resurse. Ukoliko u Skupštini Srbije čitav narod, sve građane, samo predstavljaju pojedinci, predstavnici krupnog kapitala, ne možemo da odgovorimo na potrebe čitave Srbije'', rekao je Šajn. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Navodeći da je slogan kampanje ''Zajedno možemo'', on je istakao da je povod današnjeg skupa da se promoviše rodna ravnopravnost.

''Smatramo da Srbija ima dosta dobrih zakona, da je dosta toga učinila, ali da naprosto u nekim sverama ne postoji adekvatna društvena sredina i da svi moramo da poradimo na tome da stvorimo ambijent kako bi se zakoni sprovodili'', rekao je Šajn.

Kako je ocenio, te poruke moraju da dođu upravo do onih ljudi koji predstavljaju zajednicu, koji sede u skupštini.

Predstavnica Koalicije Snežana Glišić rekla je da društvo koje teži progresu, napretku, treba što više da radi na položaju žena.

Ocenjujući da je na tom polju dosta urađeno, ona je istakla da moramo da zaboravimo sve ružne navike iz prošlosti koje su ženu stavljale u degradirani, neravnopravni, položaj u odnosu na muškarce.

Koaliciju Građani i građanke Srbije čine Romska partija, partija Bunjevci građani Srbije, Vojvođanska udruga Hrvata, Centar za ljudska prava i nacionale manjine, Vojvođanska asocijacije malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, Zajednica udruženje žrtava Drugog svetskog rata Srbije i Koalicija za transparentnost juga Srbije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.