Ko želi u EU - sankcije Rusiji

Izvor: B92, 05.Nov.2019, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko želi u EU - sankcije Rusiji

Brisel, Podgorica -- Šefica diplomatije EU saopštila je da su se Crna Gora, Albanija, Norveška i Ukrajina pridružile odluci EU da produže sankcije Rusiji i pojedinaca u Ukrajini.

"Kandidati za stupanje Crna Gora i Albanija, članica Evropske ekonomske zone Norveška, kao i Ukrajina, pridružuju se odluci. Oni će obezbediti da nacionalne politike budu konzistentne s tom odlukom. EU je zapazila njihovu posvećenost i pozdravlja je", rekla je Federika Mogerini, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneo je sinoć RTCG.

Rusija je pod sankcijama EU od 2014, kada je Unija optužila Kremlj da je ugrozio teritorijalnu celovitost Ukrajine pripajanjem Krima, što Moskva poriče, a sankcijama je obuhvaćeno i oko 150 pojedinica iz Rusije i Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.