Kitarović: Ne želimo da blokiramo Srbiju na putu ka EU

Izvor: B92, 11.Okt.2016, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarović: Ne želimo da blokiramo Srbiju na putu ka EU

Zagreb, London -- Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da Zagreb ne želi nikoga zaustavljati na putu ka Evropskoj uniji.

Kitarovićeva je to izjavila u Londonu u razgovoru sa britanskom premijerkom Terezom Mej.

"Naglasila sam premijerki Mej da smatram da je najbolji način da mi i Srbija u međusobnom dijalogu raščistimo sve ono što se tiče bilateralnih pitanja", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Grabar-Kitarović, prenela je regionalna televizija N1.

Povodom situacije u Bosni i Hercegovini, Grabar-Kitarović je upozorila na mogućnost destabilizacije cele jugoistočne Evrope ako se uspori evroatlantski put te zemlje.

"Stavila sam fokus na što brže aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO-u (MAP). BiH kao jedan 'sui generis' slučaj gde nije reč o državi koja se temelji samo na jednakosti pojedinaca, već i na jednakosti tri naroda, što treba poštovati, što treba osigurati i na taj način zemlju što je moguće više povući prema evroatlantskim integracijama", rekla je Grabar-Kitarović.

Hrvatsku predsednicu, koja boravi u dvodnevnoj poseti Britaniji, ranije u utorak primila je britanska kraljica Elizabeta Druga, navodi N1.

Mediji u regionu su sa tog susreta istakli jednu stvar - da je sa fotografije sa kraljicom Elizabetom na zvaničnom profilu hrvatske predsednice na Fejsbuku isečen njen muž Jakov.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grabar Kitarović: Ne želimo da blokiramo Srbiju na putu ka EU

Izvor: RTS, 11.Okt.2016

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je u Londonu, u razgovoru sa britanskom premijerkom Terezom Mej, rekla da Zagreb ne želi nikoga da zaustavlja na putu ka Evropskoj uniji. . "Naglasila sam premijerki Mej da smatram...

Nastavak na RTS...

"Hrvatska ne želi da blokira Srbiju na putu ka EU"

Izvor: Vesti-online.com, 12.Okt.2016, 08:42

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je u utorak u Londonu, u razgovoru sa britanskom premijerkom Terezom Mej, rekla da Zagreb ne želi nikoga da zaustavlja na putu ka Evropskoj uniji...- Naglasila sam premijerki Mej da smatram da je najbolji način da mi i Srbija u međusobnom dijalogu raščistimo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.