Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Nov.2014, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi: Srbija više na Zapadu nego na Istoku

Srbija je više okrenuta Zapadu nego Istoku, izjavio je ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi. On je za “Politiku” rekao da su, uprkos istorijskim i verskim razlozima za saradnju sa Rusijom, vrednosni sistemi Evropske unije i Srbije bliži.

On je naveo da je Srbija navikla da ima otvoreno društvo, jer je multietnička sa raznim religijama.

"Kada govorimo o slobodi medija, vi ste navikli da otvoreno kažete >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << da ne volite nekoga, bilo da je to Milošević, Vučić ili neko treći. Navikli ste da imate slobodu govora. Osim toga, vi ste multietničko društvo s raznim religijama", smatra američki ambasador.

Upitan koliko će dugo, uzimajući u obzir ukrajinsku krizu, Beograd moći da insistira na bliskim vezama sa Rusijom i da nastavi da napreduje na putu ka EU, Kirbi je odgovorio da "Beograd mora da proceni šta želi, ali da je već veoma jasno podržao teritorijalni integritet Ukrajine, uključujući i Krim".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kirby: Srbija više okrenuta Zapadu nego Istoku

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Nov.2014

BEOGRAD - Američki ambasador kaže da je Srbija navikla da ima otvoreno društvo, jer je multietnička sa raznim religijama.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.