Kirbi: EU je dobra za Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi: EU je dobra za Srbiju

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi ocenio je da je dobro što Srbija napreduje na putu ka EU, jer je članstvo mogućnost da ima dobre odnose sa susedima.

On je, govoreći polaznicima edukativnog mentorskog programa za mlade studente menadžere Američke privredne komore u Srbiji (AmĆam), rekao da je živeo u više zemalja EU, koje su između sebe imale nesavršene odnose, koji su se promenili ulaskom u Uniju.

- Kada uđete u EU to je mogućnost da imate >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bolje odnose sa susedima. Granica između Francuske i Nemačke gotovo da više ne postoji. To je u interes Srbije, i naravno i našem - poručio je Kirbi.

On je rekao da vidi da je Srbija zainteresovana da ima dobre odnose sa susedima i da u tome napreduje, što pokazuju dela u odnosima sa Albanijom, Mađarskom, Bosnom i Hercegovinom, kao i Hrvatskom.

Što se BiH tiče, on je ocenio da su odnosi daleko bolji nego što su bili, ukazujući na činjenicu da je srpskom premijeru prva poseta bila upravo Sarajevu.

Takođe je istakao da su odnosi sa Hrvatskom, i pored svih trzavica, danas bolji nego što su bili ranije.

On je, s tim u vezi ukazao i na dijalog Beograda i Prištine.

Prema njegovim rečima, Beograd je grad u koji žele da dođu ljudi iz susedstva, dodajući da je to kosmopolitiski grad koji svakog treba da dočeka dobrodošlicom, jer je to i u interesu privrede.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kirbi: EU dobra za Srbiju

Izvor: RTS, 29.Jun.2015

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi ocenio je da je dobro što Srbija napreduje na putu ka EU, jer je članstvo mogućnost da ima dobre odnose sa susedima. . Kirbi je, govoreći polaznicima edukativnog mentorskog programa...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.