Kineski milijarder povlači sve investicije u slučaju Bregzita

Izvor: Blic, 17.Mar.2016, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski milijarder povlači sve investicije u slučaju Bregzita

Kineski milijarder Li Ka-Šing, jedan od najvećih stranih investitora u Britaniji, kaže da će povući svoje investicije iz Britanije ukoliko ona glasa za izlazak iz Evropske unije, javlja agencija "Blumberg".

"Ako se 'Brexit' zaista dogodi, sigurno ćemo smanjiti naše investicije", izjavio je predsednik investicione holding kompanije CK Hačison holding, Li Ka-Šing, koji je takođe najbogatiji čovek u Hongkongu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
On je istakao da je "verovatnoća Brexita mala, ako britanski građani mare za sopstvene interese".

Ovakvom izjavom, kineski investitor, koji je prisutan u poslovima od infrastrukture do telekomunikacija u Britaniji, pridružio se grupi najuglednijih poslovnih ljudi koji su izrazili zabrinutost zbog potencijalnog izlaska Britanije iz EU.

Glasači će na referendumu, 23. juna, odlučiti o budućnosti Britanije u EU.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pretnja VB: Gube najvećeg ako odu iz EU

Izvor: B92, 17.Mar.2016

London -- Kineski milijarder Li Ka-Šing, jedan od najvećih stranih investitora u Britaniji, kaže da će povući svoje investicije ukoliko ona glasa za izlazak iz EU..."Ako se "breksit" zaista dogodi, sigurno ćemo smanjiti naše investicije", izjavio je predsednik investicione holding kompanije CK...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.