Kineski Great Wall će izgraditi fabriku u Evropi

Izvor: AutoBlog, 28.Okt.2023, 10:29

Kineski Great Wall će izgraditi fabriku u Evropi

Danas je kineska marka Great Wall ozbiljan automobilski brend koji na razuman način odgovara na EU istragu o nepoštenim kineskim subvencijama. Naime, ovaj kineski proizvođač ima otvorenu taktiku i ujedno odgovor za Evropsku komisiju (EK), budući da traži otvoreno i fer tržište dok uredno razmišlja da li će svoju prvu evropsku fabriku smestiti u Nemačku, Mađarsku ili Češku. EK je nedavno otvorila istragu o subvencijama kineske vlade za električna vozila, nakon zabrinutosti da bi evropski proizvođači automobila mogli da budu suočeni s nepoštenom konkurencijom iz Kine. Kako navodi Klix.ba, Great Wall je dao svoje odgovore Evropskoj komisiji 11. oktobra kao...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Kinezi odgovorili Evropi: Otvaramo fabriku

Izvor: B92, 28.Okt.2023

Evropska komisija nedavno je otvorila istragu u vezi sa subvencijama kineske vlade za električna vozila, zbog zabrinutosti koja se tiče navodne nepoštene konkurencije. Jedan kineski brend odlučio je da odgovori na sebi svojstven način.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.