Kina objavila: Rekordan suficit u trgovini sa SAD, drugi mesec zaredom

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina objavila: Rekordan suficit u trgovini sa SAD, drugi mesec zaredom

Izvoz u 28-članu Evropsku uniju, koja je najveći trgovinski partner Kine, porastao je za 11,6 odsto

Suficit Kine u trgovini sa SAD dostigao je rekordnih 34,1 milijardu dolara u septembru, jer je izvoz na američko tržište porastao za 13 odsto na godišnjem nivou, uprkos eskalaciji tarifnog rata.

Izvoz u SAD je porastao na 46,7 milijardi dolara, dok je uvoz američke robe povećan za 9,0 procenata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na 12,6 milijardi dolara, prema podacima kineske carinske službe, prenosi agencija AP.

Osim pilića i banana, Srbi su na otvaranju Lidla kupovali i sledeće namirnice! Jedna je bila EKSTREMNO JEFTINA!

To je drugi mesec zaredom da Kina beleži rekordan mesečni suficit u trgovini sa SAD, nakon što je u avgustu dostigao 31 milijardu dolara.

Ukupan rast izvoza Kine je ubrzao, zahvaljujući čemu je, u trgovini sa ostatkom sveta, ostvarila suficit od 31,7 milijardi dolara.

Kinezi kupuju i Institut za rudarstvo

Izvoz je u septembru, na godišnjem nivou, porastao za 14,5 odsto na 226,7 milijardi dolara, dok je uvoz porastao za 14,3 odsto na 195 milijardi dolara.

na 37,4 milijarde dolara, dok je suficit Kine u trgovini sa Evropom iznosio 12,7 milijardi dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.