Kif: EU traži punu normalizaciju odnosa BG-PR

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2014, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kif: EU traži punu normalizaciju odnosa BG-PR

Brisel ne sprovodi politiku kažnjavanja i stalnog uslovljavanja Srbije, a nema novih uslova oko Kosovo i sve što se od Beograda traži proizilazi iz Briselskog sporazuma, kaže britanski ambasador u Srbiji Denis Kif.

"Postoji jasan set uslova. Ono što je EU rekla jeste da hoće da vidi punu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. To je ugrađeno i u Briselski sporazum i trenutni zadatak za učesnike u dijalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jeste da ga primene", rekao je Kif za Novosti.

On dodaje da "nije čuo da iko u EU govori o otvaranju prvih pregovaračkih poglavlja u decembru, a da o datumima ne priča ni premijer Vučić".

Upitan kada bi pregovori mogli da počnu, Kif kaže da "misli da postoji perspektiva da do toga dođe u narednim mesecima".

"Izveštaj EK je prepoznao određeni napredak Srbije, ali je naglašeno da je potrebno još učiniti oko vladavine prava, prava manjina, slobode medija, kao i u dijalogu s Prištinom", naveo je britanski ambasador.

Kif je na pitanje da li je predsednik Tomislav Nikolić u pravu kada kaže da EU traži da Srbija prizna Kosovo da bi postala član EU ponovio da "ono što EU traži je puna normalizacija odnosa".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.