Katapult za start-ap preduzeća - otvorene prijave za finansijsku podršku inovatorima

Izvor: JužneVesti.com, 11.Jul.2023, 10:57

Katapult za start-ap preduzeća - otvorene prijave za finansijsku podršku inovatorima

Inovatori iz svih oblasti nauke i tehnologije kojima je potreban novac i mentorstvo kako bi osvojili globalno tržište, mogu da se prijave za treći Katapult javni poziv namenjen start-ap preduzećima, a ono što mogu da očekuju je do 50.000 evra bespovratnih sredstava za investicije.

Iz EU info mreže su saopštili da je otvoren treći javni poziv za učešće u programu akceleracije, koju je pokrenuo Fond za inovacionu delatnost, uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << razvoja i inovacija, Svetske banke i Evropske unije.

Ističu da je to jedinstvena prilika ambicioznim timovima da ostvare svoje poslovne vizije i steknu neophodne resurse i znanja za uspeh, a rok za prijavu je 16. oktobar u 13 sati.

Utiske prenosi jedan od ranijih učesnika Katapult programa, osnivač startapa Tapni Mihajlo Nikodijević.

Oduševilo nas je što je Katapult okupio veliki broj mentora koji imaju dosta iskustva u biznisu i generalno u poslovanju. Dobili smo dragocene savete u vezi sa razvojem proizvoda, skaliranju biznisa, otvaranjem novih tržišta, ali i kako malo preduzeće može da se transformiše u veliku internacionalnu kompaniju - istakao je Nikodijević.

Novac za realizaciju programa kažu da je obezbeđen na osnovu zajedničkog ulaganja Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, kroz zajam i tehničku podršku Svetske banke u iznosu od 7,7 miliona evra i bespovratne finansijske podrške Evropske unije u iznosu od 10 miliona evra.

Katapult program je deo "Projekta akceleracije inovacija i podsticanje rasta preduzetništva u Republici Srbiji", koji je posvećen jačanju inovativnog preduzetništva i naučnih istraživanja - dodaju u saopštenju.

Više o programu možete pročitati ovde.

U nastavku možete videti šta sve ovaj program nudi onima koji se prijave i "prođu" na konkursu:

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Grantovi za mali biznis: Država poziva banke i lizing kuće

Izvor: 24sedam.rs, 11.Jul.2023

Ministarstvo privrede raspisalo javni poziv bankama i lizing kompanijama za učešće u programu dodele bespovratnih sredstava

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.