Kandidatura za EU sigurna, kao i datum početka pregovora

Izvor: S media, 07.Jun.2011, 02:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidatura za EU sigurna, kao i datum početka pregovora

Politička stabilnost regiona ne može se zamisliti bez Srbije. Hrvatska će biti primljena najkasnije za dve godine i ne može se sad Srbija ostaviti po strani. Predsednik Evropske komisije to veoma dobro zna. Zato smatram da će Srbija krajem godine dobiti i status kandidata i datum početka pristupnih pregovora - kaže za “Blic” Dušan Šiđanski, savetnik predsednika Evropske komisije Žozea Manuela Baroza.

Dušan Šiđanski naglašava da je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Evropskoj uniji potrebna stabilizacija Balkana i da je taj interes važniji od bilo kog pojedinačnog interesa zemalja članica EU.

Ljajić: Hadžić rešava veliki problem

Pripreme za petu rundu dijaloga

Van Rompej o hapšenju Mladića

- U pitanju su budućnost Srbije i regije. Držanje Srbije po strani zbog Kosova, na čemu pogrešno insistira SAD, znači slabljenje regije i jačanje nacionalističkih pokreta. Napredak Srbije u evrointegracijama neće zato biti vezan za priznanje Kosova, već samo za tehničku, ekonomsku, regionalnu saradnju sa Kosovom.

(Blic)
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.