Kanada podržava napore Severne Makedonije za članstvo u EU

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 23:34

Kanada podržava napore Severne Makedonije za članstvo u EU

Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je da Kanada produžava da podržava napore i aspiracije Severne Makedonije za članstvo u EU, saopštila je vlada u Skoplju

Trudo je to, kako se navodi, rekao u razgovoru sa premijerom Severne Makdonije Oliverom Spasovskim preko video konferencijske veze.

Premijer Kanade je čestitao Severnoj Makedoniji na tome što je u prethodne tri godine "uspela da postigne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << značajne rezultate i da prevaziđe velike izazove da bi realizovala evroatlantske apsiracije države i svih njenih građana".

Trudo je u razgovoru sa Spasovskim izrazio zadovljstvo čvrstom i značajnom bilateralnom saradnjom dve zemlje i rekao da se Kanada ponosi podrškom integraciji Severne Makedonije u NATO i time što će u budućnosti dve zemlje bliže sarađivati kao saveznnici.

U razgovoru preko video konferencijske veze Spasovski i Trudo su se, kako se navodi, saglasili da je kovid 19 globalni izazov i da je potreban globalni odgovor koji treba da dođe uz bližu saradnju kroz multiilateralne institucije.

Premijer Spasovski se zahvalio kandskom premijeru na ulozi koju Kanada igra na globalnom nivou borbe sa kovidom 19, kao na pomoći koju je dala Severnoj Makedoniji za prevazilaženje posedica epidemije koronavirusa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.