Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2023, 18:05

Kanada: Šumski požari dosad oslobodili rekordnih 160 miliona tona ugljenika

Šumski požari, koji su zahvatili velike delove istočne i zapadne Kanade, oslobodili su rekordnih 160 miliona tona ugljenika, saopštila je danas služba Evropske unije za nadzor atmosfere Kopernikus. Kako se navodi, godišnje emisije su sada najveće u Kanadi od početka satelitskog praćenja 2003. godine i premašile su rekordnu 20154. godinu kada je oslobođeno 140 miliona tona ugljenika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KANADA POD OBLAKOM TOKSIČNOG DIMA Šumski požari oslobodili 160 miliona tona ugljenika, naučnici ZABRINUTI (FOTO/VIDEO)

Izvor: Blic, 27.Jun.2023

Šumski požari, koji su zahvatili velike delove istočne i zapadne Kanade, oslobodili su rekordnih 160 miliona tona ugljenika, saopštila je danas služba Evropske unije za nadzor atmosfere Kopernikus. Kako se navodi, godišnje emisije su sada najveće u Kanadi od početka satelitskog praćenja 2003....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.