Kameron protiv migranata iz EU

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron protiv migranata iz EU

London -- Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je danas mere koje će migrantima iz drugih zemalja Evropske unije otežati uživanje socijalnih beneficija u Britaniji.

Među predloženim merama je i odredba o deportaciji migranata ukoliko budu uhvaćeni u prošnji ili kako spavaju na ulici, kao i odredba da migranti u prva tri meseca nezaposlenosti neće moći da koriste pomoć države.

Kameron je predložio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se se ograniči zagarantovana sloboda kretanja radnika u EU, navodeći da je takva politika dovela do "velikih migracija" ljudi iz siromašnijih zemalja unije u bogate.

Evropski komesar za zaposljavanje Laslo Andor kritikovao je izjave Kamerona, ocenjujući da je u pitanju "nesrećna preterana reakcija".

Kameronova najava došla je u jeku zabrinutosti Britanaca da bi migranti iz Rumunije i Bugarske, zemalja čiji će građani od 1. januara steći puno pravo zapošljavanja u ostalim zemljama unije, mogli da zloupotrebe britanski sistem socijalnih pogodnosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kameron protiv EU oko rešavanja problema imigranata

Izvor: B&F Online, 28.Nov.2013

Britanski premijer ušao je u sukob sa Evropskom komisijom zbog plana da imigrantima u Velikoj Britaniji ograniči prava na primanje pomoći, kao i zbog svog stava da bogate zemlje EU ne bi treblalo da primaju imigrante iz siromašnijih članica. Dejvid Kamerun je pod pritiskom iz svoje Konzervativne...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.