Kameron: Strože mere za migrante

Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je danas mere koje će migrantima iz drugih zemalja Evropske unije otežati uživanje socijalnih beneficija u Britaniji.

Izvor: B92

Sreda, 27.11.2013.

23:45

Default images

Među predloženim merama je i odredba o deportaciji migranata ukoliko budu uhvaćeni u prošnji ili kako spavaju na ulici, kao i odredba da migranti u prva tri meseca nezaposlenosti neće moći da koriste pomoć države.

Kameron je predložio da se se ograniči zagarantovana sloboda kretanja radnika u EU, navodeći da je takva politika dovela do "velikih migracija" ljudi iz siromašnijih zemalja unije u bogate.

Evropski komesar za zaposljavanje Laslo Andor kritikovao je izjave Kamerona, ocenjujući da je u pitanju "nesrećna preterana reakcija".

Kameronova najava došla je u jeku zabrinutosti Britanaca da bi migranti iz Rumunije i Bugarske, zemalja čiji će građani od 1. januara steći puno pravo zapošljavanja u ostalim zemljama unije, mogli da zloupotrebe britanski sistem socijalnih pogodnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: