Kakve su šanse da BiH uskoro pređe na evro

Izvor: Capital.ba, 10.Apr.2024, 12:40

Kakve su šanse da BiH uskoro pređe na evro

SARAJEVO – Šef Delegacije Evropske unije Johan Sattler, izjavio je da bi Bosna i Hercegovina trebala pristupiti jedinstvenom području plaćanja u evrima. Ekonomski stručnjaci ocjenjuju da BiH ne ispunjava potrebne kriterije za prelazak na evro i da ne bi imala značajnije koristi. FOTO: Pixabay “To bi dramatično smanjilo troškove prekograničnih ekonomskih transakcija za pojedince i preduzeća. Planiramo proširiti i takozvane zelene trake na granicama EU kako bi se koristila tehnologija i saradnja između carine i službenika za sprovođenje zakona da bi se robi omogućio brži i lakši prelaz granica”, rekao je Zatler. Bivšeg guvernera Centralne banke Kemala...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Hoće li BiH uskoro uvesti evro (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Apr.2024

Šef Delegacije Evropske unije Johan Zatler, izjavio je da bi Bosna i Hercegovina trebala pristupiti jedinstvenom području plaćanja u evrima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.