Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2018, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako zatražiti "pravo na zaborav" od Googlea

Krajem maja počinje primjena Opšte uredbe o zaštiti ličnih podataka, čija je jedna od odrednica i "pravo na zaborav", koja omogućava svim građanima Evropske unije da uklone neki podatak o sebi sa inetrneta.

Francuzi su napravili web stranicu preko koje to možete učiniti.

Privatnost na internetu trenutno je goruća tema, pa se isplati da znate sve trikove koji vam pomažu da upravljate svojom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << privatnošću.

Jedan od njih je i vaše pravo na zaborav i, srećom, postoji web stranica koja može da vam pomogne da zatražite uklanjanje na Googleu i Bingu kroz nekoliko klikova.

Reputation VIP, francuska kompanija je napravila web stranicu "Forget.me", koja olakšava izvršavanje zahteva za uklanjanje pretrage Googleu i Bingu.

Djeluje u tri faze:

Stranica "Forget.me" provešće vas kroz sve korake.

Stranica dopušta samo privatnim licima da pošalju zahtjeve za uklanjanje, a ne organizacijama. Imajte na umu da ćete prilikom prijave morati da otvorite račun na stranci i da im ostavite svoje puno ime, e-mail adresu i državu iz koje dolazite.

Dobro je što možete da uradite više zahtjeva za uklanjanje i pratite status svakog.

Ali, imajte na umu da ovaj zahtjev pokriva samo evropske domene pretraga, piše "tportal".

(Tportal.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.