Kajl Skot čestitao otvaranje poglavlja

Izvor: Blic, 07.Jul.2016, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kajl Skot čestitao otvaranje poglavlja

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Kajl Skot čestitao je danas premijeru Aleksandru Vučiću na odluci Evropske unije da Srbiji otvori poglavlja 23 i 24 ocenivši da će rad na unapređenju vladavine prava imati značaj i za stvaranje boljih uslova za strane investitore.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, ambasador je takođe ukazao na značaj postojeće saradnje dveju zemalja i programa američke podrške srpskim institucijama u uvođenju viših >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << standarda u toj oblasti, kao i u borbi protiv korupcije.

Premijer Vučić ponovo je ukazao na opredeljenost da Vlada Srbije nastavi započete reforme i pokrene nove, sa željom da građani osete ekonomsku stabilnost i napredak.

Skot je Vučiću uručio pismo savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs, u kojem je zahvalila premijeru za ratifikaciju amandmana na Konvenciju o fizičkoj zaštiti nuklearnih materijala.

Kako je navedeno u pismu, zahvaljujući Srbiji i drugim zemaljama koje su ga podržale, amandman je stupio na snagu, šaljući jasnu poruku o važnosti nuklearne bezbednosti u svetu.

Premijer Vučić i ambasador Skot razgovarali su i o značaju predstojeće posete pomoćnika američkog državnog sekretara Viktorije Nuland.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.