Kada oni nešto daju to je solidarnost, a kada vi to uradite to je dominacija Vučić o pitanju da li radi posao EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 13:39

"Kada oni nešto daju to je solidarnost, a kada vi to uradite to je dominacija" Vučić o pitanju da li radi posao EU

Predsednik Srbije danas posetio Sarajevo

Predsednik Srbije Aleksandra Vučića izjavio je danas da Srbija, kao komšijska i prijateljska zemlja, ne traži zahvalnost za donaciju vakcina BiH, kao i da je "sit šupljih priča" - da su to vakcine koje su jeftine i dopstune svima i da Srbija zapravo želi na taj način da dominira.

Predsednik Vučić je, nakon što je predao u Sarajevu kontingent od 5.000 vakcina kompanije "AstraZeneka" na pitanje novinara da li Srbija u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stvari radi posao EU tako što snabdeva druge zemlje u regionu vakcinama i kako komentariše izjavu ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković kako Srbija u stvari želi da dominira u regionu, rekao da mu ne pada napamet da mi radimo posao EU, već da se samo ponašamo normalno u ovoj situaciji kao komšije i prijatelji.

- Ne tražimo ni zahvalnost, samo se uobičajeno ponašamo. Ali, zamislite tu dozu bezobrazluka u toj tezi - kada EU nešto daje to je solidarnost i onda pričate da je to dobro, a kada vi uradite ono što EU nije uradila ili više od EU onda je to dominacija - rekao je Vučić.

Dodaje da izgleda govorimo drugačijim jezikom i poručuje:

- Sit sam tih šupljih priča u kojima kada jedni urade jedno to je divno, a kada vi uradite, onda to ništa ne valja.

Vučić je kazao da smo očekivali vakcine iz EU, ali da ih još nismo dobili, kao i BiH što ih nije dobila.

Dodaje da ćemo se zahvaliti EU kada stignu, u martu ili aprilu, prve vakcine iz Kovaks programa.

- I jedni i drugi smo na evropskm putu, to niko ne dovodi u pitanje, ali to ne znači da možemo činjenice da manjamo, jer nam se nešto sviđa ili ne. Radimo samo ono što bi normalana komšija i prijatelj uradio - naglasio je Vučić.

Kada je reč o primedbama na vakcinu, Vučić kaže da će Srbija poslati koju god vakcinu BiH da traže i da misli da je AstraZeneka odlična vakcina.

Dodaje u kontekstu tih proimebdbi da uvek kada su u pitanju on i Srbija postoj, kako kaže "500 pobočnih stvari" koje se mogu čuti kako su namere bile drugačije".

- Ajde što su lagali za Banjaluku, ali kakve to namere imam za dominacijom kada je reč o Sarajevu - zapitao je Vučić.

Predsednik Srbije je na pitanje oko dočeka na aerodromu rekao da na sastanak na aerodromu niko nije kasnio i zahvalio svoj trojici članova Predsedništva BiH što su došli dodajući da je u pitanju samo to što je on došao nešto ranije nego što je planirano.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.