Izvor: Piplmetar.rs, 15.Mar.2024, 00:31

Kad neće milom, mora silom: Microsoft prestaje da gura Edge kao podrazumevani pregledač zbog EU zakona

Kako bi se pridržavao pravila iz Zakona o digitalnim tržištima (DMA) u Evropskoj uniji, Microsoft prestaje da vodi svoju, prilično dosadnu i agresivnu kampanju, forsiranje Edge pregledača kao podrazumevanog na Windows operativnim sistemima. Tako, ukoliko sada promenite podrazumevani pregledač na svom računaru, Microsoft vam konačno više neće prikazivati Edge i nuditi vam da ipak njega postavite za osnovni internet pregledač.
Ova promena važi i za Windows 10 i za Windows 11 operativne sisteme, kao i za korisnike van EU i Evrope kao kontinenta uopšte. Uz Windows 11 ažuriranje „Moment 5“, koje je postalo dostupno 29. februara, Microsoft je eliminisao...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.