Kacin hvali Srbiju

Izvor: S media, 06.Okt.2010, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin hvali Srbiju

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je danas Tanjugu da će njegov najnoviji izveštaj toj evropskoj instituciji biti pohvalan i podsticajan, realan i fokusiran na sve relevantne teme koje se odnose na evropske integracije Srbije.

"Svi pomaci napravljeni u proteklo vreme, od vizne liberalizacije i primene Privremenog trgovinskog sporazuma do početka procesa ratifikacije S S P-a i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << postizanja kompromisa oko zajedničke EU-Srbija rezolucije o Kosovu, biće izdvojeni i jasno pohvaljeni", naveo je Kacin, koji je dva dana bopravio u Beogradu.

S druge strane, upravo kao podsticaj za rešavanje nekih drugih pitanja, rezolucija EP o Srbiji će, kako kaže, podsetiti Beograd da je uslov svih uslova napretka ka EU okončanje saradnje sa Tribunalom u Hagu, kao i regionalna saradnja, a tu on pre svega podrazumeva smanjenje tenzija i normalizacija odnosa sa Prištinom.

Nastavak podrške evropskom putu Srbije

Moguće da nas Holandija ponovo blokira

"Reforma pravosudja bez koje nema istinske vladavine prava, što je jedan od ključnih kopenhaških kriterijuma za članstvo u EU, će se takodje naći kao jedan od prioritetnih tačaka Rezolucije", kazao je Kacin.

Upitan kako ocenjuje posetu Beogradu, Kacin kaže da je svaka poseta delegacije EP za Jugoistočnu Evropu jedinstvena prilika da partnerima u Beogradu jasno i na razumljiv način prenese odredjene poruke.

"Na zaključnom delu zasedanja Interparlamentarnog Odbora sam pokušao da objasnim da svaku kritiku treba shvatiti zapravo kao podršku EU i posebno EP vašim institucijama da se poduhvate ozbiljnog resavanja nekog problema", kazao je slovenački političar.

"Kranji rezultat ove posete će se videti u nedeljama i mesecima koji su pred nama, i odgovornost leži pre svega na Beogradu", zaključio je Kacin, dodajući da se raduje napretku koji će biti postignut do jula 2011. kada EP ponovo formalno zaseda u Briselu.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kacin: Moj novi izveštaj biće pohvalan i podsticajan

Izvor: TimockeVesti.net, 06.Okt.2010

BEOGRAD – Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je danas Tanjugu da će njegov najnoviji izveštaj toj evropskoj instituciji biti pohvalan i podsticajan, realan i fokusiran na sve relevantne teme koje se odnose na evropske integracije Srbije. "Svi pomaci napravljeni u proteklo...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Kacin: Izveštaj će biti pohvalan i podsticajan

Izvor: Glas javnosti, 07.Okt.2010, 07:06

BEOGRAD  - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da će njegov najnoviji izveštaj toj evropskoj instituciji biti pohvalan i podsticajan, realan i fokusiran na sve relevantne teme koje se odnose na evropske integracije Srbije..."Svi pomaci napravljeni u proteklo vreme, od...

Nastavak na Glas javnosti...

Od promena Srbija na putu ka EU

Izvor: B92, 07.Okt.2010

Beograd -- Šef Delegacije EU Vensan Dežer i izvestilac EP Jelko Kacin ocenili su danas da je 5. oktobar označio početak puta Srbije ka punopravnom članstvu u EU... Dežer je istakao da je Srbija jasno opredeljena da postane članice EU i prihvati evropske vrednosti, među kojima je i nediskriminacija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.