Kacin: Zamerke Evropske komisije

Izvor: B92, 19.Sep.2010, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Zamerke Evropske komisije

Beograd -- Evropska komisija će Srbiji zameriti blokiranje Kosova u ekonomskim organizacijama, na problemima u Sandžaku, kaže izvestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin.

Kacin je izjavio da će Evropska komisija u izveštaju o napretku na putu ka EU Srbiji zameriti i na opstrukciji rada Agencije za borbu protiv korupcije.

Sem toga, Kacin je Srbiji zamerio i na propustima u reformi pravosuđa i slobodi medija.

Kacin je rekao da blokiranje Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u svim regionalnim, evropskim i svetskim ekonomskim organizacijama ima katastrofalne posledice po ekonomije Srbije i Kosova, kao i to da se sa situacijom u Sandžaku Beograd mora "hitno suočiti na bolji način".

"Srbija često sama sebi predstavlja najveću prepreku. To je u isto vreme i frustrirajuće za građane vaše zemlje, ali predstavlja i potencijalnu prednost: u trenutku donošenja hrabrih političkih odluka, sva energija koja se inače troši na neadekvatan način ili se usmerava na pogrešne ciljeve biće oslobođena za sprovođenje reformi", ocenio je on.

Prema mišljenju Kacina, odnos vladajuće koalicije i opozicionih stranaka u Srbiji je daleko ispod nivoa razvijene parlamentarne demokratije, za šta je rekao da su odgovorne obe strane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.