Kacin: Većina u EP protiv ukidanja bezviznog režima

Izvor: Press, 16.Okt.2012, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Većina u EP protiv ukidanja bezviznog režima

Izvestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin izjavio je danas da je zahtev šest zemalja EU za ukidanje bezviznog režima Zapadnom Balkanu "najviši alarm za političke elite" u regionu, a da većina u Evropskom parlamentu taj zahtev ne podržava

"Sve zavisi od reakcije u državama koje tangira ponovno uvođenje viza...države Zapadnog Balkana sada moraju u rekordnom vremenu pokazati koliko su operativne i sposobne napraviti promene u svojim prioritetima...Vlade moraju pokazati >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koliko je njima, a u ime država koje predstavljaju, stalo do opstanka u bezviznom režimu i koliko su one, zapravo, posvećene približavanju i ulasku u EU", rekao je Kacin, prenela je agencija Anadolija.

Po njegovim rečima, zahtev šest država je "politička akcija" i zato zahteva odgovor balkanskih država.

Zahtev su podnele Nemačka, Francuska, Holandija, Belgija, Austrija i Luksemburg, a biće razmatran 25. oktobra na sastanku ministara unutrašnjih poslova zemalja EU.

Kacin tvrdi i da će Evropski parlament "napraviti sve što je u njegovoj moći" da bi "dao svoje negativno mišljenje na ovakav zahtev".

"Morate znati da većina članova Parlamenta EU ne podupire takav pristup drugih institucija EU. Mi se zalažemo za slobodan protok", dodao je on.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kacin: Većina u EP protiv ukidanja bezviznog režima

Izvor: S media, 16.Okt.2012

Izvestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin izjavio je danas da je zahtev šest zemalja EU za ukidanje bezviznog režima Zapadnom Balkanu "najviši alarm za političke elite" u regionu, a da većina u Evropskom parlamentu taj zahtev ne podržava..."Sve zavisi od reakcije u državama koje tangira ponovno...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.