Kacin: Puna normalizacija odnosa, ne priznanje Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2012, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Puna normalizacija odnosa, ne priznanje Kosova

BEOGRAD -

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je danas da EU, uključujući i Nemačku, ne traži od Beograda da prizna nezavisnost Kosova već punu normalizaciju odnosa sa Prištinom i garancije da se dve strane neće međusobno blokirati na putu ka EU.

Modaliteti autonomije i zaštite manjinskih prava na Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i u centralnoj Srbiji koji su prihvatljivi za obe strane "postoje na dohvat ruke" i postizanje dogovora u vezi sa ovim pitanjem bio bi ogroman korak koji bi Srbiji otvorio vrata za početak pregovora o članstvu, rekao je Kacin na 12. Srpskom ekonomskom samitu.

On je izrazio nadu da će nakon nedavnog susreta premijera Srbije Ivice Dačića i predsednika kosovske vlade Hašima Tačija u Briselu, vrlo brzo uslediti pregovori na visokom političkom nivou koji će doneti konkretne rezultate.

"Potrebno je tražiti rešenja koja bi Srbiji, Kosovu i regionu omogućila da nadoknadi izgubljeno prethodnih decenija. Veoma je važno u taj istorijski proces uključiti što širi krug političkih lidera i predstavnika građanskog društva kako bi se obezbedila podrška za normalizaciju odnosa u širem srpskom i kosovskom društvu",rekao je Kacin.

Kacin je takođe istakao da je povećanje trgovinske razmene sa Kosovom moguće, kao i da može doneti rast i zapošljavanje celoj Srbiji, posebno u regijama lociranim na putevima koji vode ka pokrajini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.